Badmintonners sluiten seizoen 2019 af (link naar de krant hier)
Badminton Club BC-Twello bestaat 45 jaar (link naar de krant hier)
Sportkrant 2019 (link naar de krant hier)

Afsluiting 2018 (link naar de krant hier)

Smashing afsluiting badmintonseizoen.

Net als andere jaren heeft badmintonvereniging BC Twello het seizoen afgesloten met een eindtoernooi! Deze keer extra feestelijke, omdat er maar liefst vier gerespecteerde leden van de BC werden gehuldigd. Van links naar rechts op de foto staan Angenita Wolters (40 jaar lid) – John Bouwhuis (25) – Gonny Bosman (25) en Wim Kok (12,5). Ook was er de trekking van de Kleine Clubactie. “Klein”, omdat de eigen leden door het kopen van loten kans maken op leuke prijzen en daarmee BC Twello steunen. Een smashing einde met veel leden en gezellige avond waren het resultaat.

Het toernooi was anders dan anders. De secretaris van de club wist namelijk iedere keer weer verrassende combinaties met en tegen elkaar te laten spelen. Elke keer een andere dynamiek en iedereen maakte kans om te winnen. Dit jaar mocht je bij één partij de “joker” inzetten waarmee je je puntenaantal kon verdubbelen. Uiteraard moest dit voor de wedstrijd worden gedaan en deze tactische beslissing pakte niet altijd even gunstig uit. Echter wel voor één van onze nieuwste leden, want hij mocht zich gelukkig prijzen met de eerste positie bij de heren.

BC-Twello kijkt terug op een succesvol badminton seizoen. Vergeleken met omringende verenigingen blijft BC-Twello een stabiele gezonde club met regelmatig nieuwe leden. De laatste jaren blijkt de badminton juist onder jongeren en mensen tot 40 jaar populairder te worden. Een trend die ook bij de BC waar te nemen is. Mocht u denken, ik wil ook wel eens proberen of badminton wat voor mij is noteer dan vast 3 september in de agenda, dan slaan we om 20.00h weer de eerste shuttles in van een nieuw seizoen in sporthal de Jachtlust. En we beginnen het jaar goed want op 15 september vieren we ons 9e lustrum want dan bestaat BC-Twello 45 jaar! Voor informatie kunt u terecht op onze website, www.bctwello.nl of telefonisch bij René Beem (06-275 383 47).

Bijna iedereen zal ongetwijfeld nog wel een shuttletje slaan deze zomer want badminton is een echte vakantiesport. Als u zich daar lekker bij voelt kom dan zeker bij ons langs, ook om de gezellige sfeer te proeven. Elke maandagavond speelt BC Twello in de Jachtlust.

Sportkrant 2018

Open dag 2016

Badminton toch weer in trek.

Twello. Waar het dit jaar aan heeft gelegen is onbekend, maar afgelopen zaterdag werd de open dag van Badmintonclub (BC)-Twello bijzonder goed bezocht. Veel bezoekers hadden de vooraankondiging in deze krant zien staan of werden aangetrokken door de aantrekkelijke actie-foto die bij het artikel stond (gemaakt door Harry Zwiers, Nijbroek). Het blijkt er bij de BC inderdaad veel actiever aan toe te gaan dan campingtonnen, waarmee de badmintonsport nog wel eens wordt verward…

Gelukkig hadden de meesten hun sportschoenen bij aankomst in de tas, zodat direct “gevoeld” kon worden hoe het is om binnen de lijnen (en over het net) te slaan. Degenen die al eerder hadden gespeeld en nu eens bij de BC kwamen kijken, konden al een behoorlijk shuttletje meeslaan. Tussendoor was er voor de bezoekers, onder het genot van een hapje en een welverdiend sapje, gelegenheid om vragen te stellen. De open dag was in de kleine zaal, omdat in de grote hal een volleybalwedstrijd werd gespeeld. Maar via het toestellenhok kon men toch even zien dat hier negen prachtige badmintonbanen liggen waar we wekelijks gebruik van maken

Indien u wel van plan was om te komen, maar toch niet bent geweest, geen nood! U kunt op maandagavond altijd komen kijken bij BC-Twello in sporthal “de Jachtlust”. Vanaf 20.00 uur in de Multizaal en vanaf 21.00 uur in de grote zaal. De hele maand januari gratis meespelen, dus direct de sportschoenen meenemen. Meer weten? Kijk op www.bctwello.nl, daar vindt u alle informatie.

27 april 2014, Winnaar puzzel Koningsdag

De winnaar van de puzzel Koningsdag is Ilse Clappers uit groep 6 van OBD de Kleine wereld.

01 april 2014, Nieuwe speeldata

Bij voldoende interesse en speelruimte start BC Twello binnenkort met badminton overdag. Dit gebeurt onder leiding van een professionele trainer. Dus bent u niet in de gelegenheid om ’s avonds te komen of vindt u overdag sporten gewoon veel fijner stuur dan een mailtje voor vrijblijvende informatie naar info@badmintonclubtwello.nl. Speeltijden worden in onderling overleg afgestemd. Kosten zijn afhankelijk van aantal deelnemers.

22 maart 2014, Salland Cup 2014, 8e plaats!

Op 22 maart 2014 werd door collega-badmintonvereniging Kwiek weer de jaarlijkse Salland Cup georganiseerd. Twello deed dit jaar helaas maar met één team aan dit enorm gezellige toernooi mee. In een breed deelnemersveld (meer dan 20 teams) werd toch mooi een 8e plaats veroverd!

In 2014 zal de Sallandcup georganiseerd gaan worden door onze collegavereniging Kwiek in Raalte. BC Twello zal weer proberen met twee teams mee te doen. Opgeven kan bij Arnie Roskam of via info@badmintonclubtwello.nl.

Meer info (bron: Kwiek):

Datumzaterdag 22 maart 2014
PlaatsSporthal Tijenraan, Raalte
Tijd9:00u tot 17:30u


Inschrijvingen van meerdere teams per vereniging wordt op prijs gesteld, want uitsluitend deze verenigingen strijden om de inmiddels beroemde Salland Cup.

De volgende teams worden uitgenodigd:

  • Bondscompetitie, senior competitiespelers, sterkte: 2e, 3e, 4e, 5e klasse.
  • Recreanten competitiespelers, senior spelers die meedoen met de recreantencompetitie.

Wat kunt u verwachten van deze dag?

Via het systeem van poules worden de teams naar sterkte ingedeeld, waardoor voor iedereen mooie wedstrijden in het verschiet liggen. Uiteindelijk wordt berekend welke vereniging gemiddeld de beste score heeft behaald. Deze vereniging wint de Salland Cup (in 2013 SVI uit Zwolle).

01 juni 2014, BC Twello wéér kampioen

Het competitieteam van BC Twello is in seizoen 2013-2014 wederom KAMPIOEN geworden in de Toon Mager recreantencompetitie. Dit jaar eindigde men boven BC SVI1, Crosscourt 1, BV Heeten en Crosscourt 2.

Gefeliciteerd met het behalen van dit resultaat dames en heren!

12 januari 2014, Open dag 2014

26 december 2013, Facebook

Sinds 26-12-2013 is BC Twello ook op Facebook te vinden.

23 decembter 2013, Eindejaarstoernooi

Maandag 23 december 2013 heeft weer het traditionele eindejaarstoernooi plaatsgevonden. Dit toernooi vindt óf rond Sinterklaas óf rond Kerst plaats. Ook dit jaar is dit toernooi weer goed bezocht en traditioneel afgesloten met cadeaus en gedichtjes.

Zie het fotoalbum

02 november 2013, BC Twello bestaat 40 jaar – deel 2

Na de clinic werd er op 2 november 2013 voor alle leden incl. aanhang een volledig verzorgde feestavond georganiseerd n.a.v. het 40-jarig bestaan van onze club. Dit vond plaats in Het Kruispunt te Twello.

De avond werd vormgegeven door typetje Carolien (Typisch Carolien) die alle leden als ‘Juffrouw Shuttle’ bij binnenkomst op een leuke manier verwelkomde. De avond startte met een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie en gebak vergezeld door Juffrouw Shuttle. Vervolgens haalde voorzitter René Beem de geschiedenis van de club naar voren waarna er enkele jubilarissen in het zonnetje werden gezet voor hun langdurig clubverband en daarvoor een heuse medaille in ontvangst mochten nemen.

Carolien had zich inmiddels een ander typetje aangemeten (Zwarte Piet) waarna onder haar leiding de avond vervolgd werd met een speciale ‘Carolien’-versie van het spelletje Bingo.

Vervolgens was het tijd om aan te schuiven voor de door Het Kruispunt heerlijke verzorgde maaltijd. Ook hadden enkele clubleden nog gezorgd voor extra hapjes in de vorm van een heerlijke saladeschotel en gehaktballetjes met saté en stokbrood.

Tot slot konden alle leden onder het genot van een drankje zich vermaken met alle spellen die Het Kruispunt ter beschikking hadden gesteld, zoals spiegeltekenen, een speciale vorm van biljarten, een mega vier-op-een-rij en nog enkele andere spellen.

Kortom: een geslaagde avond die niet mogelijk geweest was zonder de organisatie (Arnie Roskam, Gonny Bosman, René Beem en Irma Kobussen), cultureel centrum Het Kruispunt en Carolien en niet te vergeten alle leden incl. aanhang!

02 november 2013, BC Twello bestaat 40 jaar – deel 1

Dit jaar om precies te zijn op 29 oktober 2013 bestond de vereniging 40 jaar. Dit hebben we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdagmiddag 14 september 2013 was er in sporthal JACHTLUST ter gelegenheid van deze mijlpaal een demonstratie/clinic van een uur georganiseerd met de gebroeders Dennis en Arles Tjin-Asjoe. 

Het was zeer gezellig en leuk om naar te kijken.

Tijdens de clinic werd ook vooral de jeugd actief betrokken en voor iedereen die wilde werd er een heuse training verzorgt. Uiteraard kon aan het eind hiervan de groepsfoto niet uitblijven. Tevens was er een kleine prijsuitreiking voor de winnende jeugd.

We willen daarom Dennis en Arles daarom bedanken voor deze geslaagde middag!

Voor meer foto’s van de clinic, zie het Foto’s

01 juni 2013, Team 2 kampioen in de Toon Mager recreantencompetitie

Team 2 is in seizoen 2012-2013 kampioen geworden in de hoogste klasse van de Toon Mager recreantencompetitie!! Gefeliciteerd met het behalen van dit succes. 

Eindstanden:

 A-poule Team 2 Kampioen
 A-poule Team 1 5e (laatste)

23 maart 2013, Salland Cup 2013

Op 23 maart 2013 werd weer de tradionele Salland Cup georganiseerd door collegaverenening Kwiek uit Raalte. In totaal deden er 27 teams mee. Team 2 is geëindigd op de 6e plaats. Team 1 is, enigszins teleurstellend, op de 26e plaats geëindigd. Wel was er een prijs voor de mooiste sokken van het toernooi bij de heren en die ging naar Kees de Gier (speler van team 1).

07 januari 2012, Open dag 2012

De open dag op 7 januari 2012 in sporthal JACHTLUST is uiterst succesvol verlopen.